Svenska Retoriksällskapet

 

Personlig kommunikation. Videoklipp om verbal och icke verbal kommunikation.

 

 

 

Filmklipp: Kommunikation och bemötande

Att kommunicera är en konst. En del människor kommunicerar på ett helt fantastiskt sätt. Här hittar du exempel på både lyckad och mindre lyckad kommunikation mellan människor.

 

Är du intresserad av människor, kommunikation och psykologi? Svenska Retoriksällskapet tipsar om olika videoklipp om kommunikation i varierande sammanhang. I filmklippen har du möjlighet att notera intressanta detaljer om både verbal och icke verbal kommunikation. Titta, inspireras och låt din egen kreativitet som kommunikatör utvecklas.

 

 

 Filmklipp om kommunikation

 

Bröllopstal: My Wedding Speech

Bröllopsmarsch överraskar och imponerar

Vett och etikett på bröllop. Bröllop är ofta kringgärdade av många etikettregler och traditioner. Den som behärskar reglerna kan också välja att bryta mot dem med framgång, om det görs med omdöme. På YouTube har över sju miljoner människor sett ett unikt och kreaktivt bröllopsfölje tåga in i kyrkan, ett intåg som är något utöver det vanliga. Vem skulle inte vilja gå på ett sådant bröllop, som gäst eller rent av som tärna eller marskalk?

 

JK Wedding Entrance Dance

Det här är bröllopet som stålar av vänskap, kärlek, värme, humor, kreativitet och en lika otrolig som smittsam glädje, en glädje som även sprider sig världen över via internet. Här får vi se vännerna och släktingarna som många drömmer om. Vilket bröllop, vilka vänner, vilket brudpar, vilken fantastiskt stämning och vilket intåg i kyrkan. 

 

 

Flygvärdinnor ger säkerhetsinstruktioner

Air New Zealands nya reklamfilm sprider sig som en löpeld på internet. Kroppsmålad flygpersonal gör säkerhetsreklam via YouTube.

Läs mer på: www.destination.se/flyg/article5488229.ab
(Destination.se 9 juli 2009)

 

 

Bakom kulisserna, första filmen.

 

Andra reklamfilmen.

 

Bakom kulisserna, andra filmen.

Okysst stjärna smockar publiken

Fantastisk debut. I den brittiska sångtävlingen och tv-serien Britains Got Talent intar Susan Boyle scenen på ett sätt som minst sagt överraskar publiken. Den hånfulla publiken och juryn byter dock helt inställning till Susan Boyle, när de hör henne sjung de inledande tonerna från klassiska låten I dream a dream från Les Miserables. På bara någon sekund förvandlas publiken till hänförda, helt tagna och applåderande entusiaster, som ger stående ovationer mitt i låten.
    På tre dagar hade Susan Boyles scendebut setts av över 2,6 miljoner människor bara på YouTube. Hennes scenframträdande i Britains Got Talent finns i dag spridet över hela världen. Den okyssta damen från engelska landsbygden har blivit en ny superstjärna.

 

Okänd Susan Boyle överraskar totalt i talangtävling

Se Susan Boyle första scenframträdande som fångar publiken i Britains Got Talent 2009.

Susan Boyles första framträdande – otextad version

Se filmklippet: www.youtube.com/watch?v=RxPZh4AnWyk

 

Boyle sopar banan med konkurrenterna i semifinalen

Se filmklippet: www.youtube.com/watch?v=U7Ayk9G7-sc 

 

Bra tips för alla PowerPointanvändare

Death by PowerPoint. – Co4SkilledWorks kanal.

PowerPoint: Pinsamma bilder skapar intresse

Death by PowerPoint – Brainrulesbook.

Självupptagenhet och brist på hyfs

Respektlöshet gjorde tant till internetkändis

"Saara, 80, talar ut om succéklippet på Youtube. Drygt tre miljoner människor satt bänkade framför Kalle Anka i julas. Men sju miljoner världen över har sett Saara Malmsjö, 80, från Malmö drämma till en Mercedes med handväskan så att airbagen löser ut.

– Jag gjorde bara mitt jobb, säger You Tube-stjärnan till KVP.se."

Läs mer: www.kvp.se/nyheter/1.1469525/saara-80-talar-ut-om-succeklippet-pa-youtube (Kvällsposten 17 februari 2009)

 

Se fler filmklipp

Nästa sida:  

     

Utveckling

Personalutveckling

Svenska Retoriksällskapet arbetar med utbildningar och tjänster inom intern och extern kommunikation för företag. Vi skräddarsyr kurser för allt från mindre personalgrupper till föreläsningar inför flera hundra personer.

Praktisk retorik för vana och ovana talare

Retorik är ett vetenskapligt ämne, lika användbart yrkesmässigt som privat. Mycket går att lära av retorikens tekniker.

Praktisk retorik »

Tala med framgång

Tala, agera och presentera inför publik

Hålla professionella och intressanta presentationer på jobbet.

Presentationsteknik »

Kontakt

Företagsutbildningar

Svenska Retoriksällskapet håller unika personal-utbildningar, kurser, föreläsningar, workshops och föredrag för företag. Kontakta oss och berätta om vilka utbildningsbehov er verksamhet har.

Kontakta oss »

 


 

Kommunikation som utvecklar och stärker människor och företag

Svenska Retoriksällskapet kompetensutvecklar människor inom personlig kommunikation. Vi arbetar med utbildningar inom kommunikation och bemötande i yrkeslivet. Vi utbildar, inspirerar och coachar personalgrupper och chegsgrupper i bolag som vill stärka sin interna och externa kommunikation.

 

Vi håller unika personalutbildningar, kurser, föreläsningar, workshops och föredrag inom retorik, presentationsteknik och framgångsrik kommunikation. Svenska Retoriksällskapet håller föreläsningar om intern och extern kommunikation som utvecklar företag. Vi erbjuder företagsinterna utbildningar över hela Sverige.

 

Varmt välkommen att kontakta oss för vidare information!

Kontakta Svenska Retoriksällskapet »