Svenska Retoriksällskapet

Ann-Marie Lewis

Ann-Marie Lewis är en av Svenska Retoriksällskapets utbildningskonsulter inom etik, vett och etikett i yrkeslivet. Hon har unika kunskaper och en lång yrkesbana inom olika serviceyrken, framför allt inom hotell- och restaurangbranschen.

 

Under nästan 20 år har Ann-Marie Lewis varit chef för Trolleholms slott i Skåne, en mötesplats för delegationer med representanter ur svenskt och internationellt näringsliv. Endast ett fåtal, särskilt utvalda företag och organisationer har tillträde till slottet, där gästlistan är mycket exklusiv. Dit kommer näringslivstoppar, nobelpristagare, filmstjärnor och europeiska kungligheter för att umgås och ha trevligt i en unik och sluten miljö, fri från journalister. Gästernas förväntningar och krav på personalens kompetens, service och bemötande är otroligt höga.

 

Internationell karriär

Ann-Marie Lewis är en person som är lika van vid att umgås med vanliga människor som med aristokrater, kungligheter och presidenter. Hon har bott, studerat och arbetat i olika delar av världen, bland annat på Hawaii, i Dubai, Marocko, Frankrike och Italien.

 

Innan Ann-Marie Lewis flyttade tillbaka till Sverige så arbetade hon under många år internationellt inom företag som Hilton, Marriott, Sheraton och Hyatt hotels and resort. I dessa företag har hon haft olika chefspositioner och arbetat med allt från kundvård till rekrytering och utbildning. Hennes kunskaper om sociala koder och etikettsregler i olika länder och miljöer är omfattande. Dessutom har hon ett helhjärtat engagemang för frågor som kretsar kring just vett, etikett och bemötande.

 

En engagerad föreläsare

Ann-Marie Lewis är en kunnig och engagerad föreläsare. Hon är van vid att utbilda allt från universitetsstudenter till toppchefer inom näringslivet. Företag både i Sverige och internationellt tar del av hennes gedigna kunskaper inom kundkommunikation, service och sociala koder i arbetslivet. Ann-Marie Lewis är en person med ett genuint intresse för människor. Hennes kunskaper om sociala och kulturella koder är omfattande.


Utöver rollen som utbildningskonsult arbetar Ann-Marie Lewis med att granska och betygsätta företag runt om i världen. Hon arbetar som internationell "spion" inom hotell- och restaurangbranschen, men också inom bilindustrin. I dessa uppdrag ingår att kontrollera allt från personaluppförande, etikettsregler, gästbemötande och servicekvalitet till byggnader, säkerhet och städning. Ann-Marie Lewis besitter unika kunskaper inom service, representation, värdskap och relationsmarknadsföring, både ur ett svenskt och internationellt perspektiv. Hon är både kunnig och vaksam på detaljer som har stor betydelse i kommunikationen människor emellan.

 

 

 LÄSTIPS

Komponera en utbildning eller föreläsning inom vett och etikett med delar som passar just er personalgrupp.

Utbildningsmeny: Vett och etikett i yrkeslivet »

 

Företagsinterna utbildningar för personal- och chefsgrupper

Svenska Retoriksällskapet utbildar och inspirerar personal- och chefsgrupper i företag som vill utveckla den interna och externa kommunikationen.

 

Hos oss hittar ni unika personalutbildningar, kurser, föreläsningar, workshops och föredrag inom retorik, presentationsteknik och framgångsrik kommunikation i arbetslivet. Svenska Retoriksällskapet håller föreläsningar om kommunikation som utvecklar arbetsgrupper och företag. Vi erbjuder företagsinterna utbildningar över hela Sverige.

 

Välkommen att kontakta oss för att berätta om era utbildningsbehov.